Mindenről Mindenkinek - Neked!

Tavaszváró Tárkonyos Csirkekrémleves

Tudom, hogy már volt egy krémleves receptem, de azóta eltelt majdnem egy év, és sokat fejlődött a főzőtudományom. 
Ez is viszonylag olcsó és rendkívül kiadós, viszont tárkonnyal készül, amitől isteni finom lesz!

A fő bónusz pedig: kevesebb mint 30 perc alatt elkészül!

Hozzávalók:

  • Fél kg csirkemell
  • 5 db krumpli
  • 2-3 db sárgarépa
  • 2 dl (egy kis doboz) főzőtejszín
  • só, bors, delikát
  • 2 kávéskanál morzsolt tárkony levél

Elkészítés:

  1. A zöldségeket meghámozzuk, kis kockákra daraboljuk, majd egy kevés olajon felpirítjuk. Amikor érződik az illata, akkor öntünk rá annyi vizet, ami épp ellepi. Ezután beízesítjük pici sóval és közepes lángon főzni kezdjük.
  2. Eközben a csirkemellet a zöldségekkel egyforma kockákra vágjuk, kevés vízben, alacsony lángon, puhára főzzük.
  3. Ha a zöldség megfőtt, turmixgéppel/botmixerrel/krumplitörővel (kinek mi van otthon) kicsit pépesítjük, ezzel is sűrűsítve az alaplevet. Én épp csak “megkapattam” a botmixerrel, hogy ne főzelék legyen, hanem tartalmazzon harapható darabokat is.
  4. Hozzáadjuk a csirkemellet a vele főtt víz felével és beleöntjük a tejszínt.
  5. Alaposan összekeverjük, majd megszórjuk a tárkonnyal. Ha túl sűrűnek találod, akkor egy kevés vízzel hígíthatsz rajta.
  6. Jó étvágyat 🙂

Egy igazi finomság a borús februári napokra!

Katerina.*

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!