Mindenről Mindenkinek - Neked!

Mennyei rizskoch egy óra alatt

Számomra a rizsfelfújt mindig is egy mumus volt, bár nem értem miért tartottam ennyire az elkészítésétől. Pofonegyszerű!

Bár úgy kezdtem neki, hogy egy szem rizs nem volt itthon, szóval ha Te is rászánod az időd, akkor fontos, hogy a legalapvetőbb összetevő ne hiányozzon a kamrádból. 😀 A citrom is legalább ennyire nélkülözhetetlen!

Egyébként rettentően olcsó, egy családnak való adag kb. 800 Ft-ba kerül. 

Nem is húzom tovább az időt, így készül a csoda:

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 1 bögre rizs
  • 1 citrom
  • 6 tojás
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4-5 ek. kristálycukor ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Megfőzzük a tejberizst. A tejet egy hibátlan aljú lábasban feltesszük forrni. (Előtte érdemes egy kis vízzel is kiöblíteni, így biztosan nem ragad le majd le a rizs.) Amikor már majdnem felforrt, beleöntjük a megmosott rizst, teszünk hozzá egy kis csipet sót és ízlés szerint édesítjük cukorral.
  2. Takaréklángon főzzük, gyakori keverés mellett, amikor elkészült, elzárjuk, lefedjük és 5 percig még hagyjuk puhulni.
  3. Ezután teljesen lehűtjük.
  4. Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéhez szintén adunk egy kis csipet sót, és kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a 2 csomag vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, illetve ha szükséges, akkor ízlés szerint még cukrot, majd ezt is habosra keverjük.
  5. Ha a tejberizsünk teljesen lehűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját és jól összekavarjuk. Ehhez adjuk hozzá a keményre vert habot, de vigyázzunk, hogy itt már csak finoman forgatjuk a masszát és nem keverjük! (Ha kevernénk, akkor megtörne a hab és összeesne az egész.)
  6. Kivajazunk egy magasabb falú tepsit (nekem ilyen tésztasütős volt itthon), majd vékonyan beszórjuk zsemlemorzsával, hogy a felesleges folyadékot magába szívhassa, illetve legyen egy kis “talpa” az édességnek. Finoman beleöntjük a masszát, és óvatosan eloszlatjuk.
  7. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon aranybarnára sütjük. (Az enyém 20 percig sült.)
  8. Jó étvágyat! 🙂 

FONTOS! Én elkövettem azt a hibát, hogy nem tudtam megvárni amíg kihűl, és teljesen szétfolyt a tányéron. De mire a repetáért mentem, már szépen vágható volt. Ha szép szeleteket szeretnél, akkor mindenképp érdemes megvárnod, azt a 10-20 percet, amíg lehűl.

Magában is isteni, de lekvárral, sodóval vagy csokiöntettel még ínycsiklandozóbb!

Fotók: saját

Ezután biztos gyakrabban kerül majd az asztalunkra ez a finomság!

Próbáld ki Te is! Ha elkészíted bátran küldj képet az eredményről IDE! ♥

Ha tetszett, oszd meg a barátaiddal is, hogy ők se maradjanak le erről a mennyei élményről!

Katerina.*

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!