Alapvetően nem vagyunk “csirkeszárnyasok”. Általában csak mell és comb kerül csirkéből a tányérunkra. De egyszer ettünk ehhez hasonlót vendégségben, és akkor a párom megígértette velem, hogy csinálok neki. A múltkori nagybevásárláson szépen a kosárba is került egy tálcával, aztán ma végre rászántam magam.
Nekem nagyon pepecselős volt, mert sajnos sokat kellett tisztogatni a szárnyat, de utána már szépen beindult a dolog. Na, de így készült:
(Bár nekem ez a mennyiség dupla bundát eredményezett, -amit én egyáltalán nem bántam-, de ha Te nem szereted a vastag a panírt, nyugodtan felezd le az adagot.)
Mindent jól összekavarok egy zárható edényben, majd a hűtőbe teszem tálalásig. Ennyi. A titok talán a kóstolgatás, így a saját szájízünk szerint készül a mártogatós. Mi fokhagymásan szeretjük, kicsit borsosabban, és most igazán jól esett volna bele egy kis tavaszi újhagyma, de nem volt itthon. 🙁
Én gyorsfagyasztott hasábburgonyát használtam, mert ennyi pepecselés után nem hiányzott volna, ha még 1-2 kiló krumplit meg kell hámoznom, fel kell szépen hasáboznom, és ki kell sütnöm. Anyukám biztos bevállalta volna, sajnos én türelmetlenebb vagyok.
Szóval 2 adag burgonyát kisütöttem, majd szimplán megsóztam. A mártogatós elég intenzív ízű, és a hús is elég fűszeres, így a krumpli most csak enyhén sós volt.
Tény, hogy nem egy könnyű, és nem egy diétás étel, de például hétvégén, amikor több időd van, érdemes rászánni azt az 1-2 órát.
Köszönöm, hogy benéztél! Ha tetszett a receptem, oszd meg a barátaiddal is, hátha elkészítik Neked! (nyilván jobban esik úgy) 😀
Katerina.*