Mindenről Mindenkinek - Neked!

Ezt a 30 perces kevert sütit imádni fogod!

Anyukám készítette el ezt a csodát a múlt héten, persze pillanatok alatt elfogyott. Mivel az én sütőmön 3 fokozat van (kis esőcsepp-pizza-nagy esőcsepp), így nem igazán mertem nekikezdeni itthon, de ez a süti annyira olcsó, hogyha el is rontom, akkor sem áll meg a világ! Éppen ezért bátran ajánlom kezdő sütimestereknek is! Hidd el, nem bánod meg!

Hozzávalók: (32×20 cm-es tepsihez)

  • 2 db tojás
  • 1 kispohár tejföl (innentől a tejfölös pohárka a mérce)
  • 1 tejfölös pohár cukor
  • 1 tejfölös pohár olaj
  • 3 tejfölös pohár liszt
  • Fél csomag sütőpor
  • Sütőpapír 
  • Gyümölcs (meggy, cseresznye, barack, áfonya, stb)

Elkészítés:

  1. A 2 db tojást a cukorral habosra kavarom, ehhez öntöm hozzá a tejfölt és az olajat.
  2. Ha a fentieket simára kevertem, jöhet bele a sütőpor és poharanként a liszt. 
  3. Ízlés szerint beleteszem a gyümölcsöt/csokoládédarabot/amit találok a kamrában. Jól beleforgatom a masszába.
  4. Kibélelem a tepsit sütőpapírral, lekenem egy kis olajjal, így nem ragad rá a tészta. 
  5. Beleegyengetem a masszát a tepsibe, majd tűpróbáig sütöm. (Nekem ez “pizza fokozaton” 30 percig tartott.)
  6. Komoly erőfeszítésekkel megvárom, amíg kihűl, azután vágom fel.
  7. Jó étvágyat kívánok!  ♥

Én most meggyeset készítettem, de biztosan fogom variálni az ízeket.

Megjegyzés:

  1. Ne ijedj meg, ha jól mérted az adagokat, akkor a masszának sűrű, karamella állagúnak kell lennie. 
  2. Ha van időd/kedved, akkor a masszát nyugodtan belekanalazhatod muffin formába is, mert a tésztája pont olyan ruganyos és omlós, mint a muffinnak.
  3. Ha a tészta szépen felemelkedett, kicsit vedd lejjebb a hőfokot.
  4. Bátran kombináld az ízeket, ha kakaósra szeretnéd a masszát, akkor az utolsó pohár lisztből vegyél ki 2 evőkanállal, és tegyél hozzá 2 evőkanál kakaót.
  5. A tészta akkor jó, ha egy fogpiszkálót belenyomva és kihúzva nem marad rajta morzsa.

+1 Tovább tartott leírni, mint elkészíteni! 🙂 

Köszönöm, hogy elolvastad! Ha tetszett, oszd meg a barátaiddal is, hátha kedvet kapnak elkészíteni ezt a csodát!

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb bejegyzéseimről, kövesd a Facebook oldalamat, ha bármi kérdésed van, írj nekem üzenetet! 

Visszavárlak! ♥

Katerina.*

Képek: Saját, és csak az engedélyemmel használható fel!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Tünde Erdős says:

    Tuti kipróbálom! Puszi anyudnak 😊


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!