Mindenről Mindenkinek - Neked!

Joghurtos almaleves a hideg őszi napokra!

Visszatértem! Nehéz megtalálni az egyensúlyt a suli-munka-család-háztartás rengetegben, de lassacskán sikerül. Ezt pedig nem is lehetne jobban megünnepelni, mint egy isteni joghurtos-fahéjas almalevessel! És szinte biztos, hogy minden van otthon hozzá! Erre még a legkisebbek sem mondanak nemet!

Hozzávalók: (4-6 személy részére)

  • 6 db alma
  • 1 nagy pohár natúr joghurt
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 kis evőkanál vaníliás cukor
  • 10 db szegfűszeg
  • 1 kanál citromlé
  • cukor ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Az almát összekockázzuk, majd felöntjük 1,5-2 liter vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a szegfűszeget és felfőzzük.
  2. Amikor felrottyant, összekeverjük a joghurtot a liszttel és egy kevés forró lével, majd behabarjuk a levest.
  3. Ízesítjük citromlével, megszórjuk fahéjjal, jól összekeverjük, utólag esetleg még ízesítünk rajta.
  4. Már kész is!

Melegen és hidegen is isteni! Én a kép készítésekor hidegen fogyasztottam, ezért is néz ki inkább főzeléknek, mint levesnek, de az ízén mit sem változtat!

Mivel ilyen hamar elkészült, csináltam mellé rakott krumplit, melynek receptjét itt találod: KATTINTS IDE!

Jó étvágyat! ♥

Köszönöm, hogy elolvastad! Ha tetszett, oszd meg a barátaiddal is, hátha kedvet kapnak így elkészíteni ezt a csodát!

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb bejegyzéseimről, kövesd a Facebook oldalamat, ha bármi kérdésed van, írj nekem üzenetet! 

Visszavárlak! ♥

Katerina.*

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!